Kermis!

De voorbije week hebben we gewerkt rond thema kermis. Morgen doen we nog 1 dagje verder. Donderdag starten we met een nieuw thema.

Tijdens thema kermis werden heel wat hoekjes verrijkt:
– In de cijferhoek lag het ijsjesspel waarbij de kleuters een cijfer of een getalbeeld moesten kiezen en daarna evenveel ponponnetjes op het ijsje moesten leggen met een pincet.
– In onze spelletjeshoek lagen 2 clowntjes met gaten in. De kleuters moesten zo snel mogelijk alle knikkers door de gaten laten rollen.
– eendjes vissen: op de onderkant van de eendjes hing een cijfer. De kleuters moesten het eendje dan in het bakje leggen met juiste getalbeeld.
– in de knutselhoek konden ze draaimolens schilderen of kleuren
– in de gang stond het ringwerpspel waarbij ze ringen moesten gooien over de staarten van de aapjes.

Marlies kwam met ons het eendjesspel spelen waarbij de kleuters moesten rollen met de dobbelsteen en evenveel eendjes in hun vijver moesten plaatsen. Daarbij hebben we vooral gelet op welke kleuters de getalbeelden al kunnen overzien (=onmiddellijk zien hoeveel bolletjes op de dobbelsteen staan zonder echt te tellen), of de kleuters juist tellen en of ze de begrippen meer en minder juist gebruiken.

We hebben ook heel veel geknipt. We oefenden om te knippen op een rechte lijn en op een gebogen lijn. Met al die geknipte stukjes, knutselden we een draaimolen. De kleuters moesten de stroken die ze geknipt hadden opkleven a.d.h.v. een patroon. Dat was veel en hard werken!

Op vrijdag gingen we met z’n allen naar de kermis. We mochten 4 keer op het molentje zitten en kregen daar bovenop ook nog een kaartje mee naar huis voor een gratis ritje!
De juffen waren na al die ritjes helemaal doorgedraaid. 😉

Hopelijk hebben jullie genoten van het kermisweekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s