Eerste schooldag

LETTERETALAGE: AA van AAN

Vandaag leerden we een nieuwe letter, de aa‘ van aan.
We zochten samen woordjes waar we deze letter in horen.

Kinderen mogen opnieuw van thuis voorwerpjes meebrengen waar je de aa in hoort. Zoek zeker samen met je kleuter, zodat ze het zelf al leren kennen.

Deze voorwerpjes komen opnieuw in onze letteretalage te staan. En op vrijdag gaan ze terug mee naar huis.

Bedankt!

De spin – deel 1

Deze week maakten we kennis met een klein diertje met 8 poten. De SPIN! De juf had uiteraard een spin mee naar de klas. Die lieten we nadien wel terug vrij. We leerden dat er vele soorten spinnen zijn. De juf had een kruisspin mee en de volgende dag vond Lieke een hooiwagen bij haar thuis en bracht deze mee naar de klas.
In de knutselhoek konden we aan de hand van een stappenplannetje een spinnenhoedje knutselen. Ook in de andere hoekjes viel er heel wat te beleven! We hebben natuurlijk ook enkele werkjes gemaakt aan de werktafel! Volgende week nog meer gespin!

Fijn weekend!

LETTERETALAGE: P van PEN

Morgen leren we een nieuwe letter in de klas. De P van PEN.
Morgen of in de loop van de week mogen jullie terug voorwerpjes of speelgoedjes meebrengen waar je de letter P in hoort voor in onze letteretalage. Zoek zeker samen met je kind, zo dat ze het al goed kunnen horen. Op vrijdag mogen de dingen terug mee naar huis.

Groetjes
juf Liza

LETTERETALAGE: S van sok

Volgende week maandag leren we een nieuwe letter, de ‘s‘ van sok.
We leren de letter kennen en zoeken samen woordjes waar we deze letter in horen.

Kinderen mogen opnieuw van thuis voorwerpjes meebrengen waar je de letterin hoort. Zoek zeker samen met je kleuter, zodat ze het zelf al leren kennen.

Deze voorwerpjes komen opnieuw in onze letteretalage te staan. En op vrijdag gaan ze terug mee naar huis!

Danku!
Fijn weekend!

De egel – deel 1

Deze week leerden we over de egel. We kwamen veel te weten over dit diertje.
We tekenden een egel met stekelhaar op muziek en liepen zigzag de klas in en uit zoals de stekels van een egel. Ook in de hoekjes viel er heel wat te beleven.

Ook volgende week blijven we werken rond de egel in de herfst.

De koning wilde leren schrijven

De koning wou graag aan de koningin vertellen hoeveel hij van haar houdt. Daarom wou hij een brief schrijven, maar de koning kon niet schrijven…

Van de eerste minister leerde hij hoe hij precies moest schrijven en hoe hij moest zitten. Rechtop zitten, voeten op de grond, zijn blaadje een beetje schuin, hand steunt op het blad,… En natuurlijk het potlood goed vasthouden…

Ook wij mochten net zoals de koning gaan schrijven met een goud potlood. We zaten mooi rechtop en hielden ons potlood goed vast tussen onze duim en wijsvinger.