Eerste schooldag

Op het topje van de wereld: deel 2

Deze week verbleven we nog steeds op de koude Polen..
Bij de letterhoek konden we de woorden van de dieren op de Polen maken.
In het rekenhoekje maakten we kennis met de splitstrein. Zo ontdekten we dat 4 uit een groepje van 2 en 2 kan bestaan, maar ook uit 3 en 1. Daar mochten we even mee experimenteren! We maakten ook de laatste werkjes uit ons werkboekje verder af.

Wij kunnen ook al een beetje rekenen… Eerst even oefenen in de kring en nadien maakten we aan de werktafel een werkje van een sneeuwman met +1 en -1. Daar moesten we de bollen van de sneeuwman tellen en er eentje bij doen of eentje weg doen adhv + en -.

Volgende week zal het buiten nog steeds frisjes zijn. We blijven dan ook een beetje in de sfeer en zullen leren over ‘de vogels in de winter’.

Voor de LETTERETALAGE van volgende week is het de OE van POES. wie spulletjes heeft met het klankje ‘oe’ er in, mag deze zeker meebrengen voor in onze etalage.

Fijn weekend!

Winterse groetjes
Juf Liza

Naar het topje van de wereld

Brr wat was het koud deze week! We maakten kennis met de Noordpool en de Zuidpool, landen waar het altijd winter is. We leerden enkele dieren kennen die daar leven. Zo maakten we kennis op de Noordpool met de ijsberen, de poolhaas, walvissen, de poolvos,… En de Pinguïns die helemaal aan de andere kant leven op de Zuidpool.

Aan de werktafel begonnen we deze week met contractwerk. Een bundeltje met allemaal werkjes over de Noord-en Zuidpool. Het is de bedoeling dat kinderen gedurende dit thema deze werkblaadjes af hebben. Zo zal dit voor de komende thema’s ook zijn. Er zijn werkblaadjes rond schrijven, rekenen en taal. Enkele kinderen hadden deze in een mum van tijd al klaar. Dat verdiende dan een bijtje voor op hun bijenkorf.

We hebben ook gekrullenbolt en leerden 4 gekke pinguïns tekenen a.d.h.v. een schrijfpatroon, niet gemakkelijk!

Volgende week blijven we nog even op de Noord-en Zuidpool!
Onze nieuwe klank voor maandag is de D van DOOS. Hebben jullie thuis spulletjes waar je de letter d in hoort, mag je dit zeker meebrengen voor in onze letteretalage!

Fijn weekend!
Groetjes, juf Liza

Gelukkig Nieuwjaar!

Voor de vakantie gingen we aan de slag om onze Nieuwjaarsbrief te knutselen. Schilderen, timmeren, wat hadden we werk! Nadien nog met touwtjes er rond en onze ster was klaar.
Gelukkig Nieuwjaar allemaal!

Maandag is het opnieuw zo ver, dan zien we elkaar weer! De volgende letter voor de LETTERETALAGE is de ‘oo’ van oog. Heb je thuis voorwerpjes waar je de oo in hoort, dan mag je die zeker meebrengen voor in onze etalage.

Geniet nog van het weekend.
Tot maandag!

Juf Liza

HO-HO-HO, welkom op ons Kerstfeest!

We waren helemaal klaar voor ons kerstfeest! Opgetut gingen we naar het feest. Er waren lekkere hapjes en chocomelk. Als verrassing waren er ook nog lekkere pannenkoeken, MMMM wat was ons buikje gevuld seg! Hieronder kan je even meegenieten van ons feestje.


De voorbije 2 weken hebben we hard gewerkt aan onze nieuwjaarsbrief, wat nog enkele dagen een verrassing zal moeten blijven… De foto’s van de voorbije 2 weken zal ik dus pas volgend jaar kunnen posten, hihi.

Ik wens jullie allemaal een fijne Kerstvakantie en een gezond 2021.
Geniet in deze tijd toch nog van de feestdagen en van elkaar. Santé!
En tot volgend jaar!

Kerstgroetjes
Juf LizaKerstfeestje

Op vrijdagnamiddag 18/12 houden we in de klas een kerstfeestje met een hapje en een drankje. Wie thuis iets heeft van kerstkledij of attributen (rendieroren, kerstmuts, kersttrui, onesie,…), mag dit zeker aandoen/meenemen. Je hoeft zeker niets te gaan kopen!! In de klas zijn er ook dingen aanwezig.

Kerstgroetjes
Juf Liza

Letteretalage: b van buik

Excuses voor het late bericht. Dit weekend een berichtje vergeten plaatsen…
Vandaag leerden we een nieuwe letter, de B van BUIK.
Wie thuis iets heeft waar je de b in hoort, mag dit zeker in de loop van deze week nog meebrengen. Op vrijdag gaan alle spulletjes terug mee naar huis.

Groetjes
juf Liza


Sint op school en cadeautjes openmaken!

Na lang in twijfel te zitten of de Sint nu echt zou komen, was het vrijdag eindelijk zo ver. Door de corona kon Sinterklaas helaas niet in ons klasje komen, dus hadden we zijn stoel buiten op de speelplaats gezet…

Iedereen deed een dansje voor de sint en nadien kregen we een zak van de zwarte pieten…
Wat zou daar nu toch inzitten?

In de klas namen we een kijkje in de zak… Cadeautjes!!
We kregen nieuwe puzzels en legoborden, want dit hadden we echt wel nodig! Ook een spelletje om te bouwen met flessendoppen…
DANKU SINTERKLAASJE!

Sinterklaas!

Deze week viel er heel wat te beleven rond sint en zwarte piet in de klas. We tekenden een roetpietje aan de hand van schrijfpatronen. We leerden een vingerversje van 5 zwarte pietjes en maakten daar ook een tekening van.
Moeilijk hoor zo rond je hand tekenen!

Ook in de hoekjes viel er heel wat te beleven: woordjes maken in de schrijfhoek, spelen met de pakjesboot, torens bouwen met suikerklontjes voor het paard. We maakten kennis met rekenstaafjes (1-10) en maakten er figuren mee. We konden ook woorden maken met letterkoekjes en wanneer we ons woord helemaal gemaakt hadden, mochten we dit lekker opeten… Mmmm, je kan al raden dat dit een favoriet hoekje was.

Volgende week leren we onze nieuwjaarsbrief en knutselen we voor mama en papa!
Maandag maken we ook kennis met een nieuwe letter, de n van neus. Wie spulletjes heeft waar je de letter n in hoort, mag dit meebrengen naar de klas voor in onze letteretalage.

Groetjes
Juf Liza

LETTERETALAGE: EE van EEN

Volgende week maandag leren we een nieuwe letter, de ‘ee‘ van een.
We leren de letter ee kennen en zoeken samen woordjes waar we deze letter in horen.

Kinderen mogen opnieuw van thuis voorwerpjes meebrengen waar je de letter ee in hoort.

Danku!
Fijn weekend!

PS: volgende week vrijdag (04/12) komen SINTERKLAAS en ROETPIET!